--5-- DESNISIPAREA - SC FORON SRL



miercuri, 15 Mai 2024 · 5:07            Cosul de cumparaturi  ·  Login  ·  Inregistrare
Home                 Contact
   Sc  Foron  Srl               Foraje  Puturi  Apa

Hidrologie
Desnisiparea

     La fiecare pornire a pompa produce un soc(o bruscare) care afecteaza filtrul natural al putului incat o parte din nisipul fin datorita curentiilor de apa prin angrenare (in cantitati mici) reusesc sa treaca prin filtrul natural si filtrul putului. Iar la oprirea pompei nisipul care ramane in coloana putului se decanteaza in decantor.Desnisipare put apa Foron

    Decantorul este un component important al putului de apa fiind un tub neperforat din PVC sau din alt material situat sub ultimul filtru si care are rolul de a depozita nisipul decantat.

     Dupa ce decantorul sa umplut complect cu nisip, acesta va incepe sa se depuna in filtru infundand treptat fantele si/sau gaurile filtrului. Si atunci normal ca daca suprafata de filtrare va scadea, va scadea si debitul iar sarcina pompei si cantiatatea de nisip fin pe care o va scoate va creste. Iar intr-o zi va veti trezii ca pompa dvs. nu va mai scoate apa, eventual doar cativa litri deoarece cu timpul in coloana putului se va mai acumula apa dar nu suficienta cat sa va tina pompa in frau(ham), putandu-se chiar arde.

     In functie de stratul de apa, de lungimea filtrelor, a decantorului si de modul de exploatare a putului, acesta se poate folosi aproximativ 3-6 ani, dupa care trebuie curatat prin desnisipare de nisipul decantat, putandu-se folosi apa in continuare timp de 3-6 ani pana la urmatoarea desnisipare.    

 




Hidrologie
Parametri de calitate a apei potabile
Compozitia apei in natura
Circuitul apei in natura
Desnisiparea

Cosul de cumparaturi
Este gol.


Distribuie


powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro


X